Możesz anulować subskrypcję Zoloo miesięcznie. Po anulowaniu subskrypcji możesz korzystać z Zoloo do wskazanej daty.
Jeśli później chcesz wznowić korzystanie z Zoloo, możesz po prostu zalogować się przy użyciu nazwy użytkownika i hasła (musi to nastąpić w ciągu 3 miesięcy od anulowania). Zostaniesz automatycznie przekierowany na stronę płatności.
Anulowanie możliwe jest w: Informacje o koncie > Twoja subskrypcja > Anuluj.
Dane uzyskane przez połączony link API zostaną usunięte. Produkty, które masz w trackerze, zostaną zachowane.